US Navy impune navelor Iranului să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri

US Navy a avertizat marți că va lua „măsuri legale de autoapărare” împotriva navelor din Orientul Mijlociu care se apropie la mai puțin de 100 de metri de navele sale de război, făcând referire la recentul incident cu navele iraniene din Golful Persic, transmite Navy Times.

Măsurile de apărare de până acum au inclus, de obicei, îndepărtarea unei nave care se apropie, fie prin folosirea sirenelor ori prin tragerea focurilor de avertisment. Dar impunerea unei distanțe exacte este o măsură nouă implementată de US Navy.

„Navele noastre efectuează operațiuni de rutină în apele internaționale, oriunde legislația internațională permite și nu caută conflict”, a declarat comandorul Rebecca Rebarich, purtător de cuvânt a flotei cu sediul în Bahrain. „Cu toate acestea, comandanții noștri își rezervă dreptul la autoapărare dacă consideră că o asemenea măsură se impune”, a mai spus ea.

Deși 100 de metri poate părea destul de departe, distanța este foarte aproape pentru navele mari de război care au dificultăți în a vira rapid așa cum sunt de exemplu portavioanele, mai amintește sursa citată.

Video cu hărțuiri ale navelor US Army de către forțele iraniene:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy