US Navy, detalii despre marinarul portavionului USS Theodore Roosevelt care a murit de COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ofiterul Charles Robert Thacker - USS Theodore Roosevelt
Ofiterul Charles Robert Thacker - USS Theodore Roosevelt

US Navy a dat publicității date despre marinarul portavionului USS Theodore Roosevelt care a murit, luni, în urma complicațiilor provocate de COVID-19, transmite navytimes.

Ofițerul coordonator al lansării avioanelor Charles Robert Thacker Jr., în vârstă de 41 de ani, a murit pe 13 aprilie la Spitalul Naval al SUA, din insula Guam, a anunțat serviciul. Thacker, originar din Fort Smith, Arkansas, a fost depistat pozitiv pentru COVID-19 pe 30 martie, au declarat oficialii US Navy. Ulterior a fost debarcat și introdus în carantină.

Ofițerul șef a fost mutat la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Militar de pe insula Guam, pe 9 aprilie, după ce a fost găsit inconștient în urma vizitei de dimineață a medicilor. Este primul marinar de pe USS Theodore Roosevelt care a murit din cauza virusului.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familie în această perioadă dificilă”, a declarat căpitanul Carlos Sardiello, comandantul USS Theodore Roosevelt cel care l-a înlocuit pe fostul comandat, căpitanul Brett Crozier.

„Prioritatea noastră numărul unu continuă să fie sănătatea și bunăstarea tuturor membrilor grupului de luptă Theodore Roosevelt și rămânem fermi în soluționarea noastră împotriva răspândirii acestui virus”, a mai spus Carlos Sardiello.

Soția lui Thacker, care este și ea membru al serviciului activ staționat în San Diego, a fost adusă pe insula Guam, pe 11 aprilie pentru a fi alături de soțul ei înainte de trecerea în neființă, au mai declarat oficialii US Navy.

Oficialii marinei au spus că soții Thacker s-au înrolat în US Navy în 1997. În plus față de mai multe misiuni pe USS Theodore Roosevelt, Charles Robert Thacker a mai fost pe portavionul USS Constellation din clasa Kitty Hawk și pe portavioanele din clasa Nimitz, USS George Washington și USS Ronald Reagan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel