US Navy, contract pentru elicopterele de atac AH-1Z

Darius Muresan / 24 ian 2019 / 17:42
Elicopter  AH-1Z
Elicopter AH-1Z

Marina Statelor Unite va achiziționa 25 de elicoptere de atac AH-1Z.

Potrivit infromațiilor furnizate de Pentagon, Marina Statelor Unite ale Americii a acordat printr-o modificare contractuală 440 de miliaone de dolari către compania Bell pentru livrarea a 25 de aparate de atac AH-1Z Viper.

Achiziția de elicoptere AH-1Z face parte dintr-un program amplu al Marinei (US Navy) de a achiziționa 189 de astfel de elicoptere de atac, informează janes.com. Purtătorul de cuvânt al Bell Helicopter, Michael Reilly, precizează că livrările ar trebui efectuate până în ianuarie 2022. Totodată, el a adăugat că producția unui elicopter AH-1Z durează aproximativ 30-31 de luni.

„Bell AH-1Z este construit pentru a satisface cerințele expediționare ale infanteriei marine a Statelor Unite ale Americii (United States Marine Corps – USMC). Având cabinele din față și spate practice identice, cu aparatură în totalitate digitale, sisteme de arme complet, avionică și comunicații total integrate, Bell AH-1Z marinizat zboară cu cele mai avansate arme și echipament de supraviețuire din lume. Zulu este singurul elicopter de atac din lume cu capacități total integrate de întrebuințare a rachetelor aer-aer. Identificarea țintelor este crucială în câmpul de luptă modern. Bell AH-1Z dispune de Sistemul de vizualizare a țintelor cu cea mai mare rază de acțiune și acuratețe din lume”, potrivit site-ului oficial Bell.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy