US Navy a început testarea versiunii avansate a armei electromagnetice cu rază lungă de acțiune

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marina US a confirmat că a început să testeze o versiune avansată a armei electromagnetice cu rază lungă de acțiune la baza de rachete White Sands. Noul sistem de arme este un tun electromagnetic cu rază lungă de acțiune, care declanșează proiectile folosind electricitate în loc de propulsori chimici.

Luna trecută, armata americană a raportat că inginerii și tehnicienii de la Naval Surface Warfare Center, departamentul de rachete al bazei White Sands (WSMR) și Hueneme Division (NSWC PHD) au început testarea unui tun electromagnetic.

Testul a fost primul dintr-o serie de verificări a armei noi instalate. Următoarele vor fi programate, după ce vor fi procesate și analizate datele rezultate în urma primelor trageri.

"Instalarea tunuluia început la începutul acestui an și a necesitat un efort mare pentru montarea țeavii a comenzii de tragere, afișajele și alte legături funcționale din acest sistem", a declarat comandatul bazei de rachete John Winstead. "Obiectul testului a fost, în esență, o tragere cu noul model montat cu containere de alimentare, controale și o echipă de execuție pe deplin funcțională".

Au fost trase în total patru runde pentru un diagnostic complet și o verificare completă. Datele inițiale estimate de încercare au fost reduse de la trei la două zile datorită succesului loviturilor.

"Testele au avut un succes și au redus nevoia de a avea teste suplimentare de instalare și verificare necesare pentru verificare", a spus Winstead.

Tunul electromagnetic este privit ca o capacitate inovatoare de luptă care îndeplinește cerința marinei militare pentru o armă cu rază lungă de acțiune, cu misiuni multiple. Arma a fost mutată la WSMR pentru a efectua teste mai avansate la o capacitate mai mare a gamei.

În timpul cercetării, dezvoltării și testării inițiale a sistemului de arme au condus fabricarea proiectilului cu hiper-viteză, cu ghidare precisă, proiectat pentru ca tunul să fie viabil din punct de vedere operațional în mai multe variante, cum ar fi tunurile de 5 inci de pe corvete, cât și cele de 155 mm de pe distrugătoare și altele.

Vezi și: US Navy a testat cu succes noul model de rachetă RAM - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel