US Navy a folosit pentru prima dată drona MQ-8B

Eduard Pascu / 23 ian 2020 / 12:55

Nava de luptă clasa Independence-variant littoral combat USS Montgomery (LCS 8) a folosit unicul vehiculul aerian fără pilot, MQ-8B Fire Scout, în timpul unui exercițiu de tragere cu muniție reală, transmite defence blog.

USS Montgomery se află într-o desfășurare rotativă în regiunea Indo-Pacific și desfășoară operațiuni, exerciții cu nave aliate și partenere pentru a oferi securitate și stabilitate maritimă. Pe 12 ianuarie 2020, în cadrul unui exercițiu, marinarii repartizați pe nava de luptă USS Montgomery au lansat drona MQ-8B Navy Scout Fire of Helicopter Sea Combat Squadron 23 (HSC 23).

Aceasta este singura aeronavă fără echipaj a US Navy care poate funcționa atât pe uscat cât și pe mare. Fire Scout este un UAV cu decolare verticală capabilă să îndeplinească misiuni de supraveghere, urmărire și direcționare.

US Navy a integrat pe MQ-8B un radar maritim multi-mod și a testat o serie de arme de la bord ale sistemului Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS). MQ-8B Fire Scout a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a opera concomitent cu alte aeronave.

Reprezentanții US Navy spun că MQ-8B va fi capabil să transporte rachete ghidate Hellfire sau două pachete a câte patru rachete Hydra de 70 mm sau rachete avansate ghidate cu laser și două rachete de precizie Northrop Grumman Viper Strike

Vezi și: Grupul de luptă Theodore Roosevelt al US Navy plecat în misiune în zona Indo-Pacific 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy