US Navy a folosit pentru prima dată drona MQ-8B

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava de luptă clasa Independence-variant littoral combat USS Montgomery (LCS 8) a folosit unicul vehiculul aerian fără pilot, MQ-8B Fire Scout, în timpul unui exercițiu de tragere cu muniție reală, transmite defence blog.

USS Montgomery se află într-o desfășurare rotativă în regiunea Indo-Pacific și desfășoară operațiuni, exerciții cu nave aliate și partenere pentru a oferi securitate și stabilitate maritimă. Pe 12 ianuarie 2020, în cadrul unui exercițiu, marinarii repartizați pe nava de luptă USS Montgomery au lansat drona MQ-8B Navy Scout Fire of Helicopter Sea Combat Squadron 23 (HSC 23).

Aceasta este singura aeronavă fără echipaj a US Navy care poate funcționa atât pe uscat cât și pe mare. Fire Scout este un UAV cu decolare verticală capabilă să îndeplinească misiuni de supraveghere, urmărire și direcționare.

US Navy a integrat pe MQ-8B un radar maritim multi-mod și a testat o serie de arme de la bord ale sistemului Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS). MQ-8B Fire Scout a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a opera concomitent cu alte aeronave.

Reprezentanții US Navy spun că MQ-8B va fi capabil să transporte rachete ghidate Hellfire sau două pachete a câte patru rachete Hydra de 70 mm sau rachete avansate ghidate cu laser și două rachete de precizie Northrop Grumman Viper Strike

Vezi și: Grupul de luptă Theodore Roosevelt al US Navy plecat în misiune în zona Indo-Pacific 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel