US Navy a comandat avioane P-8A Poseidon

Eduard Pascu |
Data publicării:
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

US Navy a acordat companiei Boeing un contract în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru producția a 11 avioane P-8A Poseidon.

Nouă aeronave se vor alătura flotei marinei SUA și două vor merge la Royal Australian Air Force (RAAF), partener în programul comun P-8A din 2009, transmite Naval News.

Noul contract aduce numărul total de avioane P-8A ale marinei SUA la 128 și și pe cele deținute de RAAF la 14.

”P-8A continuă să fie un atu de neprețuit, iar aceste aeronave suplimentare vor contribui la furnizarea capacităților extinse de patrulare și recunoaștere maritimă pentru flotă”, a declarat căpitanul Eric Gardner, manager al Programului de patrulare și recunoaștere maritimă al US Navy.

P-8A este un avion de razboi anti-submarin și anti-suprafață cu rază lungă de acțiune. Este vital pentru colectarea informațiilor, recunoaștere, căutare și salvare. Desfășurat în întreaga lume, cu 103 aeronave în funcțiune și peste 300.000 de ore de zbor, performanța și fiabilitatea P-8 oferă încredere clienților care operează într-un teatru de operații incert.

P-8 este echipat cu arme maritime și este principala aeronavă cu capacitatea de a detecta și urmări submarinele. Aeronava este modificată pentru a include un compartiment pentru bombe. Are două stații de arme pe fiecare aripă și poate transporta 129 sonoboye (sonare pentru cercetare acustică pentru lupta anti-submarin). Aeronava poate fi alimentată cu combustibil în zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel