US Navy a anunțat intrarea în serviciu a noului submarin nuclear USS Delaware

Eduard Pascu |
Data publicării:
USS Delaware
USS Delaware

US Navy a anunțat că noul submarin nuclear stealth USS Delaware a intrat în serviciu, transmite Defence Blog.

Din cauza restricțiilor impuse din cauza COVID-19, ceremonia de intrare în serviciu a fost anulată pentru siguranța sănătății publice. „Acest submarin de atac rapid din clasa Virginia va continua moștenirea navală a statului Delaware și a navelor care i-au purtat numele", a declarat secretarul US Navy, Thomas B. Modly. „Sunt încrezător că echipajul acestei platforme de vârf va continua această tradiție, în numeroasele provocări ale lumii complexe de astăzi", a mai spus Modly.

Viceamiralul Daryl Caudle, comandantul Forțelor de Submarine, a declarat că este încântat de superioritatea submarinului. "US Navy apreciază sprijinul tuturor celor care au contribuit la momentul important de astăzi", a spus Caudle. 

Comandantul USS Delaware, Matthew Horton, a declarat că astăzi se marchează punctul culminant a șase ani de muncă în care au construit submarinul și l-au pregătit să devină o navă de război.

Este prima dată după aproape 100 de ani când denumirea „Delaware" a fost folosită pentru o navă a US Navy și este primul submarin, cu acest nume. Acest submarin este o platformă flexibilă, multi-misiune, conceput pentru a îndeplini cele șapte cerințe de bază ale forței de submarine: război antisubmarin; război anti-suprafață; transportul de forțe speciale; acțiuni de război; război neregulat; inteligență, supraveghere și cercetare, și deminare.

Submarinul are 114 de metri lungime, are un diametru de 10 metri și se va putea scufunda la adâncimi mai mari de 800 de metri și să funcționeze cu viteze mai mari de 25 de noduri în imersiune. Acesta va funcționa timp de peste 30 de ani fără să alimenteze vreodată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel