US Marine Corps are prima escadrilă operațională de avioane F-35C

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima escadrilă de avioane F-35C Lightning II al US Marine Corps a atins capacitatea operațională inițială, o certificare cheie înaintea primei sale desfășurări pe un portavion, au anunțat oficialii.

Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 314 este prima escadrilă a US Marine Corps care trece la aeronavele F-35C după ce a retras avioanele vechi F/A-18A/C Hornet. Escadrila „Cavalerii Negri” are sediul la Baza US Marine Corps din San Diego, California.

Certificarea este esențială pentru US Marine Corps pentru a continua să desfășoare avioane de luptă pe portavioane și să se le integreze cu celelalte forțe aeriene de pe un portavion, transmite USNI News.

„Certificarea este o etapă semnificativă US Marine Corps. VMFA-314 este prima escadrilă F-35C din US Marine Corps”, a declarat locotenent colonelul Duncan French, ofițerul executiv al VMFA-314. „Capacitățile unice ale F-35C, în comparație cu F-35B și avioanele vechi, oferă o creștere complementară a proiecției și capacitatea de a opera de pe portavioanele marinei americane.”

US Marine Corps se bazează pe avioanele multirol, de a cincea generație, pentru a-și moderniza flota de avioane de vânătoare, care pot opera și de la baze terestre. Rezervoarele interne de combustibil mai mari și capacitatea de realimentare aeriană oferă posibilitatea de a lovi ținte aflate la mare distanță față de avioanele vechi Hornet.

"F-35C este o platformă care extinde acoperirea US Marine Corps și ne mărește capacitatea de a sprijini partenerii comuni și aliați la un moment dat", a spus generalul Christopher Mahoney, comandant al Marine Fighter Attack Squadron. „Prin utilizarea eficientă a F-35, comandanții MAGTF (Marine Air-Ground Task Force) au potențialul de a domina adversarii într-un spațiu de luptă comun, atât în aer cât și pe mare”, a mai spus generalul.

US Marine Corps plănuise, conform Planului de aviație pe 2019 al serviciului, să cumpere 67 de avioane F-35C pentru patru escadrile. La începutul acestui an, serviciul a decis să reducă - de la 16 la 10 - numărul de avioane per escadrilă.

Comandantul US Marine Corps, generalul David Berger s-a angajat să reducă achizițiile având în vedere regândirea structurilor de forță din cadrul US Army.

Citește și: U.S. Marine Corps vrea să joace un rol important în lupta împotriva submarinelor Chinei și Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel