US Marine Corps are prima escadrilă operațională de avioane F-35C

Eduard Pascu / 04 dec 2020 / 11:50

Prima escadrilă de avioane F-35C Lightning II al US Marine Corps a atins capacitatea operațională inițială, o certificare cheie înaintea primei sale desfășurări pe un portavion, au anunțat oficialii.

Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 314 este prima escadrilă a US Marine Corps care trece la aeronavele F-35C după ce a retras avioanele vechi F/A-18A/C Hornet. Escadrila „Cavalerii Negri” are sediul la Baza US Marine Corps din San Diego, California.

Certificarea este esențială pentru US Marine Corps pentru a continua să desfășoare avioane de luptă pe portavioane și să se le integreze cu celelalte forțe aeriene de pe un portavion, transmite USNI News.

„Certificarea este o etapă semnificativă US Marine Corps. VMFA-314 este prima escadrilă F-35C din US Marine Corps”, a declarat locotenent colonelul Duncan French, ofițerul executiv al VMFA-314. „Capacitățile unice ale F-35C, în comparație cu F-35B și avioanele vechi, oferă o creștere complementară a proiecției și capacitatea de a opera de pe portavioanele marinei americane.”

US Marine Corps se bazează pe avioanele multirol, de a cincea generație, pentru a-și moderniza flota de avioane de vânătoare, care pot opera și de la baze terestre. Rezervoarele interne de combustibil mai mari și capacitatea de realimentare aeriană oferă posibilitatea de a lovi ținte aflate la mare distanță față de avioanele vechi Hornet.

"F-35C este o platformă care extinde acoperirea US Marine Corps și ne mărește capacitatea de a sprijini partenerii comuni și aliați la un moment dat", a spus generalul Christopher Mahoney, comandant al Marine Fighter Attack Squadron. „Prin utilizarea eficientă a F-35, comandanții MAGTF (Marine Air-Ground Task Force) au potențialul de a domina adversarii într-un spațiu de luptă comun, atât în aer cât și pe mare”, a mai spus generalul.

US Marine Corps plănuise, conform Planului de aviație pe 2019 al serviciului, să cumpere 67 de avioane F-35C pentru patru escadrile. La începutul acestui an, serviciul a decis să reducă - de la 16 la 10 - numărul de avioane per escadrilă.

Comandantul US Marine Corps, generalul David Berger s-a angajat să reducă achizițiile având în vedere regândirea structurilor de forță din cadrul US Army.

Citește și: U.S. Marine Corps vrea să joace un rol important în lupta împotriva submarinelor Chinei și Rusiei

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy