US Army readuce în prim plan sistemele antiaeriene Avenger

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army a scos din depozite sistemele de apărare antiaeriană Avenger, transportate pe vehicule Humvee, transmite defence blog.

Sistemele Avenger fac parte acum din batalionul SHORAD care este activ în Germania. Batalionul 5 al Regimentului 4 de Artilerie Anti-Aeriană a fost echipat cu sisteme Avenger care sunt montate pe vehicule cu roți polivalente de înaltă mobilitate, cunoscute în mod obișnuit ca Humvee. Acestea au fost modificate fiind echipate cu o turelă și două lansatoare de rachete Stinger.

Sistemul de arme combinat oferă protecție mobilă împotriva rachetelor, a aeronavelor care zboară la zoasă altitudine și a vehiculelor aeriene fără pilot.

Sistemul Avenger a fost folosit pentru prima dată în 1990, dar în ultimii ani, majoritatea au fost retrase la Garda Națională sau depozitate.

Un număr de 72 de sisteme Avenger au fost scoase, anul trecut, din depozitul US Army din Letterkenny din Pennsylvania. Jumătate sunt acum la Batalionul 5 al Regimentului 4 AAA , iar celelalte sunt gata pentru a fi trimise la un depozit de echipamente din Germania.

Revenirea la sistemele Avenger se bazează pe nevoia armatei de a stopa decalajul din capacitățile de apărare aeriană pe rază scurtă de care suferă Statele Unite și aliații săi NATO pe continentul european, potrivit US Army. SUA a primit un „apel de trezire” când a observat conflictul din Ucraina.

US Army își redobândește acum capacitatea de a efectua operațiuni de luptă pe scară largă împotriva unui adversar apropiat precum Rusia, astfel încât unitățile SHORAD sunt din nou necesare.

Vezi și: IM-SHORAD, noul sistem de apărare aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel