US Army a prezentat un nou model de rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army a prezentat recent un nou model de rachetă hipersonică numită Long Range Hypersonic Weapon (LRHW), transmite defence blog.

Nou sistem de arme a fost dezvăluit cu ocazia unui eveniment care a avut loc, joi, la Rayburn House Office Building din Washington.
LRHW al US Army va introduce o nouă clasă de rachete ultrarapide, manevrabile, cu rază lungă de acțiune, care vor fi lansate de pe platformele mobile de la sol. Armele hipersonice sunt capabile să zboare cu de cinci ori viteza sunetului și să funcționeze la altitudini diferite, făcându-le unice față de alte rachete cu traiectorie balistică.

US Army își propune să obțină primul prototip experimental de armă hipersonică de lungă durată până în anul 2023. Noul sistem cu lansare de pe uscat, ar trebui să fie înarmat cu rachete hipersonice care pot parcurge mai mult de 6.000 de kilometri într-o oră.

Noul sistem de arme va oferi o armă strategică critică și o descurajare puternică împotriva capacităților adversarilor armatei americane. Rachetele hipersonice pot ajunge în vârful atmosferei Pământului și pot rămâne chiar dincolo de gama de sisteme de apărare împotriva rachetelor până când sunt gata să lovească, iar atunci este prea târziu pentru ca inamicul să mai poată reacționa. Racheta hipersonică extrem de precisă, ultrarapidă și manevrabilă poate ajunge oriunde în lume în câteva minute.

(w670)

Pentru dezvoltarea LRHW, US Army lucrează în strânsă colaborare cu celelalte arme printr-un Memorandum privind proiectarea, dezvoltarea, testarea și producerea rachetei hipersonice. Această cooperare comună permite serviciilor să utilizeze tehnologiile, adaptându-le în același timp pentru a satisface cerințele specifice pentru US Air Force, US Army și US Navy.

Vezi și:  Rusia a testat pe mare noua rachetă hipersonică Zircon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel