US Army a efectuat un asalt aerian asupra Insulei Hawaii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Soldați din cadrul Brigăzii 25 Aviație de Luptă a US Army au finalizat un amplu exercițiu de formare a asalturilor aeriene pe scară largă, potrivit unui comunicat recent al serviciului, transmite defence blog.

Asaltul aerian reprezintă îmbarcarea forțelor de la sol în elicoptere și transportarea acestora în terenul țintă care fie nu a fost complet securizat fie pentru a declanșa un atac din spatele liniilor inamice.

Pentru acest exercițiu soldații s-au îmbarcat în 20 de elicoptere CH-47 Chinook și UH-60 Blackhawks care pot asigura capacitatea de transport în vederea unui asalt aerian asupra Wheeler Army Airfield la Pohakuloa Area Training situat pe Insula Mare a Hawaii.

Elicoptere CH-47 Chinook împreună cu UH-60 Blackhawks au parcurs peste 200 de mile pentru a muta soldați și echipamente în vederea asaltului. 

"Asaltul aerian nu trebuie confundat cu atacul aerian, bombardament aerian sau parașutare, care toate se referă la un atac folosind exclusiv aeronave", se mai arată în comunicatul US Army.

Vezi și: Transport masiv de elicoptere Black Hawk și Apache în Grecia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel