US Army a blocat din nou patrulele militare ruse din nord-estul Siriei

Eduard Pascu / 04 feb 2020 / 21:49

Forțele americane au blocat din nou patrulele militare ruse să intre în zonele controlate de kurzi în vecinătatea orașului Tel-Tamr, în zona rurală Al-Hasakah din Siria, transmite defence blog.

Potrivit presei, militarii americani au blocat trecerea convoaielor militare rusești care încearcă să aibă acces la câmpurile petroliere cheie din provincia Al-Hasakah, iar forțele ruse s-au întors la baza lor.

Mai multe vehicule blindate ale US Army au oprit vehiculele militare ruse la vest de provincia Al-Hasakah în timp ce încercau să înainteze pe autostrada M4 pentru a ajunge la câmpurile petroliere din provincie.

Tensiunile dintre forțele militare americane și ruse din nord-estul Siriei s-au accentuat, deoarece ambele părți încearcă să obțină controlul asupra câmpurilor petroliere din regiune.

Potrivit lui Al-Masdar, forțele americane și ruse s-au blocat reciproc de la a folosi drumurile aflate sub controlul lor în nord-estul Siriei, creând o situație asemănătoare războiului rece în guvernarea Al-Hasakah.

Deși președintele american Donald Trump a anunțat o victorie asupra grupului terorist Daesh și a anunțat retragerea soldaților americani, administrația americană a ajustat misiunea anul trecut, prin distribuirea mai multor sute de militari americani pentru a păzi câmpurile petroliere de grupul terorist, care a folosit petrolul sirian ca sursă principală de venit.

Vezi și: Forțele Americane blochează trecerea unui convoi militar rusesc pe autostrada M4 din Siria - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy