Forțele Americane blochează trecerea unui convoi militar rusesc pe autostrada M4 din Siria - Video

Eduard Pascu / 24 ian 2020 / 20:13

Presa din Siria a anunțat că unui convoi militar aparținând Rusiei i-a fost blocată trecerea spre orașul Aleppo pe autostrada M4.

Pe 22 ianuarie, un convoi militar rusesc care se îndrepta spre nord-estul Siriei pe autostrada M4 a fost forțat să se întoarcă din drum după ce forțele americane au blocat autostrada cu vehiculele blindate. Incidentul a fost confirmat și de corespondentul local al AFP.

Conform datelor prezentate, un alt incident a avut loc în zona localității Derik unde, vehiculele blindate americane au blocat calea armatei ruse și i-au obligat pe aceștia din urmă să se întoarcă.

Ministerul Apărării din Federația Rusă nu a comentat cele două incidente.

Agenția de stat iraniană Tasnim anunță că în nord-vestul provinciei Idlib mai mult de 40 de militari ai forțelor siriene au fost uciși și alți 80 au fost grav răniți după ce forțele militare care se opun regimului lui Bashar Al Assad au lansat o contraofensivă.

Agenția oficială de știri din Siria, SANA, a citat o sursă militară care a declarat că militanții au lansat „atacuri aprige cu un număr mare” asupra pozițiilor armatei în provincia nord-vestică.

SANA a declarat că grupul terorist Jabhat al-Nusra, cunoscut anterior ca Front al-Nusra, a lansat atacurile cu utilizarea de diferite tipuri de arme, inclusiv cu mitraliere antiaeriene montate în bena unor vehicule civile, pentru a traversa pozițiile armatei în zonele Al-Nusra Samaka și Al-Tah din Idlib.


Vezi și: Donald Trump cere Moscovei, Damascului şi Teheranului să pună capăt carnagiului din Idlib

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy