US Army: 20.000 de soldați vor ajunge în Europa. Americanii testează capacitatea de a transfera rapid o forță mare de luptă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
US Army trimite 20.000 de soldați americani împreună cu echipamente militare aferente în Europa, în cadrul DEFENDER-Europa 20, cea mai mare desfășurare militară a SUA de la finalul Războiului Rece. Sursă foto: US Army
US Army trimite 20.000 de soldați americani împreună cu echipamente militare aferente în Europa, în cadrul DEFENDER-Europa 20, cea mai mare desfășurare militară a SUA de la finalul Războiului Rece. Sursă foto: US Army

US Army a anunțat astăzi cel mai mare exercițiu al Statelor Unite ale Americii din ultimii 25 de ani, de la finalul Războiul Rece.

Exercițiul se numește DEFENDER-Europa 20, și are ca obiectiv sporirea pregătirii și interoperabilității prin exercitarea capacității US Army de a transfera rapid o forță mare de luptă, formată din soldați și echipamente militare, din Statele Unite către Europa, alături de aliați, pentru a răspunde rapid unei potențiale situații de criză.

Exercițiul comun de pregătire dintre SUA și aliați va fi condus de US Army și se va desfășura în Europa în primăvara anului 2020.

Generalul Charles Flynn a declarat, potrivit Defence-Blog, că DEFENDER-Europa 20 este o „oportunitate excelentă de a demonstra capacitatea fără egal a US Army și transferul rapid de forțe pe tot globul”.


DEFENDER-Europa 20. SUA vor trimite aproximativ 20.000 de soldați în Europa


În cadrul operațiunilor care se vor desfășura în Europa, vor participa peste 37.000 de soldați ai US Army și aliați. Dintre aceștia, aproximativ 20.000 de militari vor fi desfășurați în Europa de Statele Unite, împreună cu echipamentele militare aferente.

Și Defense News scrie despre DEFENDER-Europa 20, precizând că exercițiul va testa capacitatea US Army de a transfera o forță mare de luptă în Europa, inclusiv în Germania, Polonia, statele baltice, Europa de Est, zona nordică, și chiar în Georgia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel