US Air Force vrea să renunțe la bombardierele B-1B Lancer pentru a economisi bani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force are în vedere reducerea dimensiunii flotei de bombardiere B-1B Lancer pentru a economisi bani, transmite defenceblog.

Bombardierul B-1 este un sistem extrem de versatil, cu multiple misiuni la activ. Configurația combinată aripiilor cu geometrie variabilă și motoarelor turbojet le oferă o rază lungă de acțiune, viteză mare și manevrabilitate, îmbunătățind în același timp supraviețuirea.

În ultimii 18 ani, flota de avioane B-1B Lancer a fost utilizată intensiv în lupte în Orientul Mijlociu și Afganistan și și-au lăsat amprenta asupra acestora.

Utilizarea intensă a bombardierelor „a tras flota B-1 în jos”, a declarat șeful Statului Major General David Goldfein. „Zborurile efectuate cu B-1B Lancer, la altitudine medie, lente, cu aripile orientate spre înainte au dus la uzură prematură. Dacă le foloseam așa cum au fost ele concepute, cu aripile orientate înapoi cu zboruri în picaj pentru penetrare rapidă, ar fi fost altceva”, a mai spus generalul David Goldfein. "Am pus stres pe aeronave, lucru pe care nu le-am anticipat", a mai declarat șeful Statului Major.

 (w670)

În prezent, US Air Force încearcă să mențină operațională flota de bombardiere B-1B Lancer dar acest lucru presupune cheltuieli economice enorme.

Goldfein a declarat că liderii USAF se gândesc să retragă avioanele cele mai uzate iar banii economisiți să fie folosiți tot pentru bombardiere. Acestea ar include „arme strategice de mare precizie; Re-motorizarea bombardierelor B-52 - care nu numai că ar menține viabilă flota de B-52, ci și scade necesarul de realimentare aeriană și se pot achiziționa bombardiere B-21s mai repede”, a concluzionat Goldfein.

Vezi și: Noul bombardier stealth B-21 al SUA va avea capacitate de apărare aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel