US Air Force vor să retragă din serviciu 421 de avioane

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avioane F-16 americane, sursă foto: US Air Force
Avioane F-16 americane, sursă foto: US Air Force

Forțele aeriene vor cere Congresului să retragă 421 de avioane vechi până în 2026, înlocuindu-le cu doar 304 avioane noi.

Conform informațiilor obținute de Air Force Magazine economiile rezultate din exploatarea unei flote mai mici vor permite achiziționarea unor noi sisteme, cum ar fi noua generație de avioane de luptă și dominație aeriană, cât și un nou avion multi-rol, numit MR-X, în anii 2030.

”Informațiile prezentate cu privire la viitoarea structură de luptă ale forțelor aeriene sunt pre-decizionale”, a spus generarul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al US Air Force.

El a refuzat să comenteze cu privire la bugetele viitoare sau deciziile privind resursele.

În cele 421 de aeronave care ar putea fi retrase este inclusă eliminarea totală a flotei de avioane F-15C/D îmbătrânite, dintre care aproximativ 234 de aeronave, vor fi retrase până la sfârșitul anului 2026.

Flota de aeronave F-16 echiparea “pre-block” sau cele mai vechi modele, ar urma să fie redusă cu 124 de avioane, lăsând activă o forță de 812 avioane, tot până la sfârșitul anului 2026.

Numărul avioanelor de atac A-10 ar urma să fi redus de la 281 la 218, până în anul fiscal 2023.

Forțele Aeriene vor achiziționa în schimb 84 de avioane F-15EX și 220 de aeronave F-35A, rezultând astfel o reducere netă de 117 avioane într-o perioadă de cinci ani.

Reducerea ar fi cea mai mare de la începutul anilor 2010, când SUA și-au redus flota de avioane de luptă cu aproximativ 250 de aeronave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel