US Air Force va primi primul avion KC-46

Tudor Curtifan |
Data publicării:
KC-46
KC-46

US Air Force va primit de la Boeing primul avion KC-46.

Deși livrarea este făcută cu o întârziere de un an, aparatele KC-46 care vor înlocui avioanele de realimentare aflate în serviciu din perioada Războiului Rece.

'Aceasta este o etapă majoră pentru avionul nostru de realimentare de nouă generaţie, care le va permite piloţilor noştri să înceapă testele operaţionale şi de zbor', a informat US Air Force, într-un comunicat.

Ceremonia oficială de livrare a primului avion va avea loc la sfârşitul lunii, la baza aeriană McConnell din Kansas.

Aparatul este totuşi departe de a efectua prima sa misiune de realimentare în zbor pentru US Air Force, militarii americani precizând că au identificat mai multe defecte în timpul testelor preliminare, defecte 'pe care Boieng s-a angajat să le elimine pe cheltuiala sa'.

Programul de livrare a avioanelor KC-46 a acumulat întârzieri în calendarul de livrare, implicit costuri suplimentare pentru Boeing. Calendarul iniţial prevedea ca prima livrare a acestui avion, versiunea militară a avionului de linie Boeing 767, să aibă loc în august 2017.

Un prim contract atribuit de armata americană prevede livrarea a 18 aparate, pentru 2,8 miliarde de dolari. Aparatul Boieng a fost ales de către US Air Force în 2011 după o competiţie feroce cu rivalul european Airbus.

În total, forţelor aeriene americane le sunt necesare 179 de avioane de realimentare noi pentru a le înlocui pe cele de tipurile KC-10 (un DC-10 modificat intrat în serviciu în 1981) şi KC-135, un aparat încă şi mai vechi, intrat în serviciu în 1957 şi al cărui cel mai recent exemplar a fost livrat în 1965.

'KC-46 este un avion testat, sigur şi multirol, care va transforma realimentarea în zbor şi operaţiunile de mobilitate vreme de decenii', a subliniat Leanne Caret, preşedinta diviziei de apărare a Boeing, într-un comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel