US Air Force implementează pe avioanele F-16 programul operațional seria M7.2+

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a anunțat pe 28 aprilie că mai mult de 600 de aeronave de luptă Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon vor fi incluse în programul de actualizare software și hardware planificat, transmite Janes.

Operational Flight Program seria M7.2+, pentru avioanele F-16 Block 40/42/50/52, a fost lansat în aprilie în urma unui program de dezvoltare în valoare de 455 milioane de dolari condus de System Program Office F-16 de la Bazele Aeriene Hill din Utah și la Wright-Patterson din Ohio.

OFP M7.2 + adaugă 42 de îmbunătățiri la modelele F-16 mai vechi, inclusiv radarul Northrop Grumman AN/APG-83 activ cu scanare electronică (AESA) (considerat a fi prioritatea principală pentru Northern Command [USNORTHCOM]), capacitatea de a folosi racheta AGM-158B de la Lockheed Martin și ultima variantă de rachetă AIM-120D fabricată de Raytheon (AMRAAM).

Până a se ajunge la această decizie programul a fost testat la Baza Aeriană Eglin din Florida unde a fost implementat pe avioane F-16 fiind efectuate peste 4.200 de zboruri operative (4.600 de ore de zbor), inclusiv participarea la exercițiul Northern Edge 2019.

OFP M7.2 + face parte dintr-un larg proces de modernizare planificat pentru avioanele F-16 ale US Air Force care include un program de prelungire a duratei de viață pentru 841 de avioane F-16C/D Block 40-52 de la 8.000 de ore în prezent la aproape 14.000 de ore.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel