US Air Force doresc ca bombardierele B-1B să beneficieze de rachete hipersonice

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Bombardierele B-1B Lancer ar putea beneficia de rachete hipersonice.

US Air Force cochetează cu ideea de a dezvolta împreună cu partenerii din industrie rachete hipersonice și alte arme avansate pe care să le integreze pe bombardierul B-1B Lancer.

Statele Unite doresc ca integrarea rachetelor hipersonice pe bombardierele B-1B să se realizeze în viitorul apropiat, informează The Drive. Nu a fost însă specificat un orizont de timp.

Cu toate acestea, locotenent-colonelul american Dominic Ross, cel care monitorizează programul B-1B, a dat asigurări pe fondul tensiunilor cu Rusia că capacitățile de care va beneficia bombardierul vor fi convenționale, iar aeronava va respecta tratatul START.

Acest tratat bilateral de reducere a armelor strategice, denumit "New START", care a fost semnat în 2010, menţine arsenalele nucleare rus şi american cu mult sub nivelul celor din Războiul rece. Tratatul ajunge la scadenţă în 2021, într-o perioadă de puternice tensiuni între cele două mari puteri nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel