US Air Force are în Lituania două aeronave de supraveghere și cercetare RC-12X King Air B200

Eduard Pascu |
Data publicării:

Sistemul de cercetare aeriană SIGINT al US Air Force și-a făcut simțită prezența în Lituania, transmite Defence Blog.

Revista Scramble a anunțat că două aeronave RC-12X King Air B200 echipate cu platforme SIGINT (Signals Intelligence) se află în prezent la Baza Forțelor Aeriene Lituaniene în apropiere de Siauliai.

„Acestea au ajuns la sfârșitul lunii decembrie 2019 sub denumirea de „GRAY 11" și „GREY 33″, ambele efectuează acum zboruri de informații, supraveghere și cercetare (ISR) zilnic din Siauliai spre exclava rusă Kaliningrad", anunță revista Scramble.

În prezent, US Air Force operează o flotă care cuprinde 14 astfel de aeronave: nouă sunt pentru misiuni de luptă și cinci pentru antrenament.

Aeronavele care colectează informații, sunt și nod de transmisie de date, iar sistemul Electronics Intelligence de înaltă precizie cartografiază terenul pentru a detecta, identifica și localiza amenințările. Capacitățile de prelucrare, exploatare și diseminare a informațiilor prin stația de sol (DCGS-A) permit exploatarea și raportarea în timp real a datelor, asigurând rapiditatea informațiilor pentru comandanți.

Cele două avioane RC-12X, seriile 93-00701 („YANK 01") și 92-13120 („YANK 02"), sunt în dotarea Batalionul 204 de Informații Militare și, în mod normal, au sediul la Fort Bliss în apropiere de El Paso (TX).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel