US Air Force a trimis avioane F-16 în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force a desfășurat aeronave de luptă F-16 Fighting Falcon la Baza Aeriană Bagram din Afganistan, pe 25 octombrie 2019, transmite defence blog.

Avioanele fac parte din Escadrila 79 și sunt însoțite de echipe de întreținere din cadrul Brigăzii 20 și a altor unități de sprijin de la Shaw Air Force Base.

Acestea vor susține Escadrila 455 de transport în cadrul unei rotații programate în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al Statelor Unite.

Escadrila 79 înlocuiește Escadrila 176, parte a Gărzii Naționale Aeriene din Wisconsin.

„Aceaste avioane F-16 ne permit să continuăm să oferim putere aeriană decisivă în întreaga regiune”, a declarat comandantul Escadrilei 455 generalul Scott Jobe. „Sprijinul pe care îl oferim permite forțelor NATO să se concentreze pe formarea lor, consilierea și asistență în cadrul misiunilor. Este bine să vezi cum forța trece de la o mare escadrilă de luptă la alta", a mai spus acesta.

Escadrila 455 a US Air Force dislocată în Afganistan sprijină atât Operation Freedom’s Sentinel și misiunea NATO, Resolute Support. Puterea aeriană pe care o oferă Escadrila 79 asigură că forțele NATO se pot concentra asupra misiunilor lor, vizând în același timp și grupuri teroriste.

Vezi și: Avioane F-22 ale US Air Force au fost trimise în Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel