US Air Force au executat bombardamente în sprijinul forțelor afgane

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

SUA au furnizat recent un sprijin aerian armatei afgane care încearcă să stăvilească ofensiva talibanilor, a indicat Pentagonul joi, când insurgenţii au afirmat că au ajuns să controleze 90% din frontierele afgane, transmite AFP.

”În ultimele zile, am întreprins lovituri aeriene în sprijinul armatei afgane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un briefing de presă, transmite Agerpres.

”Continuăm să desfăşurăm lovituri pentru a sprijini forţele afgane”, a adăugat el.

Kirby a refuzat să precizeze unde au avut loc loviturile aeriene, dar a reamintit că secretarul apărării, Lloyd Austin, a reafirmat în ajun angajamentul Statelor Unite de a ”ajuta armata afgană şi guvernul afgan în viitor”.

Miercuri, şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a recunoscut că talibanii controlează jumătate din districtele din Afganistan, chiar dacă nu au cucerit niciun mare oraş.

Talibanii desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate direcţiile împotriva forţelor afgane, în timp ce trupele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat joi pentru agenţiile de presă ruse că insurgenţii controlează 90% din frontierele Afganistanului, fără ca afirmaţiile sale să poată fi verificate în mod independent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel