US Air Force a a efectuat un nou test cu racheta AMRAAM

Eduard Pascu / 20 Martie 2020 / 16:45

US Air Force a efectuat cu succes un nou test al rachetei aer-aer cu rază medie de acțiune cunoscută sub numele de AMRAAM, transmite Defence Blog.

Mai multe avioane F-15E Strike Eagle aparținând US Air Force, înarmate cu noua versiune a rachetei AMRAAM, au luat cu asalt poligonul situat în apropierea Bazei Aeriene Eglin din Florida. Scopul a fost de a testa noi echipamente montate pe noua versiune a rachetei de identificare mai rapidă a țintelor .

AMRAAM este una din cele mai moderne rachete aer-aer și are o autonomie de până la 150 de kilometri, deplasându-se cu viteze de peste 4.000 km/h.

Raytheon a declarat că astfel de rachete au fost achiziționate de 37 de țări, inclusiv SUA. Racheta AMRAAM a fost integrată pe avioane F-15, F-16, F/A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado și Harrier. Rachetele AIM-120C5 și AIM-120C7 sunt complet integrate pe avioanele F-35 și sprijină capacitatea operațională a avioanelor F-35B a US Marine Corps, fiind singura rachetă aer-aer calificată pentru avioane F-35.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy