Ursula von der Leyen: Germania nu este prizoniera politicii ruseşti

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Germania nu este prizoniera politicii ruseşti, a declarat miercuri ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, în replică la acuzaţia preşedintelui american Donald Trump, conform căreia Germania este "total sub controlul" Moscovei, informează Reuters.

"Avem o mulţime de probleme cu Rusia, fără nicio îndoială", a spus Von der Leyen în marja summitului Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care se desfăşoară miercuri şi joi la Bruxelles. "Pe de altă parte, în mod cert trebuie să ţii deschise canalele de comunicare între ţări sau alianţe şi oponenţi", a spus ea, vorbind în limba engleză.

Preşedintele american Donald Trump a calificat miercuri Germania drept "prizonieră" a Rusiei, la începutul summitului NATO de la Bruxelles. Potrivit lui Trump, Germania este "total controlată de Rusia" din cauza acordului său "nepotrivit" cu Moscova privind gazoductul Nord Stream 2. Totodată, Trump a îndemnat Germania să-şi majoreze fără întârziere bugetul apărării, argumentând că este o "ţară bogată"

Germania se obişnuieşte cu criticile preşedintelui SUA, Donald Trump, şi poate gestiona atacurile sale verbale, a declarat miercuri ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, relatează dpa.

"Suntem aproape obişnuiţi cu aceasta până acum. Ne descurcăm", a declarat ministrul german la o reuniune a unui think-tank care are loc cu prilejul summitului NATO de la Bruxelles. Germania nu se simte discriminată, a adăugat ea.

Ministrul german a spus că criticile lui Trump privind cheltuielile scăzute pentru apărare ale Germaniei sunt corecte, dar i-a cerut acestuia să privească dincolo de obiectivul NATO de alocare a 2% din PIB-ul ţărilor membre pentru apărare.

"Aş vrea ca omul de afaceri Donald Trump să nu privească doar la sold, ci şi la ceea ce se produce", a adăugat ministrul, menţionând că Germania este al doilea cel mai mare contributor şi furnizor net de trupe în cadrul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel