Urmează statuia. Rusia continuă seria de festivități și îl premiază cu 1.000.000 de ruble pe militarul care ar fi distrus tancul Leopard în invazia din Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Odată cu primele acțiuni de contraofensivă ucraineană, au venit și primele pierderi de echipamente occidentale, iar propaganda Moscovei nu a scăpat momentul pentru a exagera situația din teren. Iată, că la două săptămâni de la eveniment media rusă încă abundă în anunțuri privind eliminarea vehiculelor de luptă ale infanteriei Bradley, dar mai ales a tancului Leopard - simbolului ”invaziei occidentale împotriva Rusiei”.

După ce zile întregi au amplificat evenimentul privind distrugerea Leopard în Ucraina, media din Rusia trece le următorul episod și ne prezintă militarii care ar fi eliminat tehnica de luptă occidentală.

Imagine cu mai multe blindate avariate Bradley și Leopard 2. Captură video / Ministerul rus al Apărării

Astfel, publicația de propagandă a Kremlinului, Izvestia, titrează pe prima pagină că ”militarul Andrei Kravtsov, care a distrus un tanc Leopard în timpul luptei, a primit un premiu în bani de 1 milion de ruble”.

Evident, până acum nu există informații privind vreo statuie pentru militarii care au eliminat tehnica occidentală, dar acțiunile prezentate mai sus arată o propagandă deșănțată a Moscovei.

Publicația citează un comunicat  din 20 iunie al Ministerului Apărării al Federației Ruse și explică și de unde vin banii: din donațiile oamenilor de afaceri. Mai exact premiul în bani a fost acordat prin Fondul Antreprenorilor „Care of Siberia”.

„Aceste plăți către personalul militar rus se adaugă celor plătite de Ministerul rus al Apărării pentru distrugerea personală sau confiscarea echipamentelor militare inamice”, a spus ministerul într-un comunicat.

Nu este primul premiu anunțat de ruși. Anterior, pe 15 iunie, doi cântăreții ruși de la curtea Kremlinului (Grigory Leps și Nikolai Baskov) au anunțat o recompensă de 1 milion de ruble tuturor celor care distrug tancurile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) Leopard.

O inițiativă similară a fost făcută de producătorul muzical Vladimir Kiselev, fondatorul grupului rock Zemlyane.

Evident, Kremlinul vrea să lase impresia că există o susținere masivă a societății ruse pentru invazia din Ucraina.

Astfel, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat în aceeași zi că Kremlinul evaluează pozitiv inițiativa unui număr de muzicieni și oameni de afaceri de a recompensa tancurile Leopard și alte echipamente militare eliminate în Ucraina .

Publicația Izvestia nu ratează momentul să ne reamintească faptul că invazia nejustificată din Ucraina este o ”operațiune specială de protejare a populației civile din Donbas, al cărei început a anunțat Vladimir Putin la 24 februarie 2022. Decizia a fost luată pe fondul agravării situației din regiune din cauza bombardamentelor armatei ucrainene”, spune propaganda rusă.

Rusia minte cu nerușinare privind evenimentele din Donbas, deși nicio instituție sau organism din cadrul sistemului ONU nu a constatat faptele reclamate de Kremlin.

De fapt, chiar ultima decizie a Rusiei - care blochează accesul oficialilor ONU în zona controlată de Armata rusă, afectată de explozia barajului Kahovka - arată că oficialii ruși folosesc aceleași tehnici de propagandă și denaturare a adevărului, ca acum 70 de ani.

Astfel, Moscova caută argumente pentru a bloca accesul în zonă a experților în măsură să stabilească cauza exploziei barajului (Rusia motivează refuzul accesului experților ONU în zona controlată de armata sa prin faptul că nu poate asigura securitatea în regiune).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel