Unui fost lider separatist pro-rus ''i-a trecut glonțul pe lângă ureche''. SUV-ul în care se afla a trecut aproape de o mină antitanc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În regiunea Herson, un convoi al forţelor ruse de ocupaţie a trecut peste o mină HPD-2A2 de fabricație franceză. Acest tip de muniție a fost oferit armatei ucrainene cu câteva luni în urmă. Important de precizat că într-una dintre maşini se afla Alexander Borodai, fost lider al republicii separatiste Donetk şi actual deputat în Duma de Stat a Federației Ruse. Incidentul a avut loc mult în spatele liniilor inamice, ceea ce înseamnă că grupurile insurgente ucrainene sau forţele pentru operaţii speciale ale armatei ucrainene lucrează activ în zonele pe care ruşii le ocupă acum.

Un convoiul de SUV-uri care îl escortau pe Alexander Borodai, fost lider al republicii separatiste Donetk şi actual deputat în Duma de Stat a Federației Ruse, a ajuns pe un drum plin de mine antitanc. Primul SUV din coloana a trecut peste una dintre aceste mine, fiind serios avariat. 

Într-o înregistrare video postata pe reţele de socializare chiar de către Alexander Borodai se poate observa că o mina a explodat sub o mașină care se deplasa în fruntea coloanei. Nu se știe dacă șoferul sau pasagerii care se aflau în această mașină au fost ucişi sau doar grav răniţi.

,,Unii nu au fost foarte norocoși, dar noi am fost", spune Alexander Borodai în timp ce arată o mină antitanc franceză HPD-2A2, aflat la doar câţiva centimetrii de maşină în care el se afla.

În plus, rușii au găsit la fața locului mai multe mine de același tip de-a lungul drumului. După cum se poate observa, maşina în care se afla oficialul rus s-a oprit la câţiva centimetri de o mână care era bine ascunsă în nisip.

Mass-media ucraineană precizează că primele informaţii Forțele Armate Ucrainene despre minele antitanc franceze din seria Haut Pouvoir de Destruction (HPD) donate către Ucriana au apărut în luna iulie a acestui an.

HPD-2 este o versiune îmbunătăţită a minei antitanc HPD-1. Noul model vine cu o serie de îmbunătățiri ale focosului și ale mecanismului detonatorului - este capabil să penetreze până la 150 mm blindaj. În plus, poate fi amplasată până la o adâncime de un metru și jumătate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel