Uniunea Europeană, noi sancțiuni împotriva Chinei și Rusiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

Miniștrii de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat noi sancțiuni împotriva a 11 persoane din Rusia și China, despre care alianța europeană afirmă că sunt complice la încălcarea drepturilor omului.

"Lista neagră a fost aprobată. Include 11 persoane, inclusiv cetățeni din Rusia, China și Libia", a declarat luni pentru TASS o sursă din delegațiile de la Consiliul European.

Potrivit diplomatului, numele persoanelor sancționate vor fi publicate în curând în jurnalul oficial al UE. Tuturor li se va interzice intrarea în UE, în timp ce activele lor din statele membre ale UE vor fi înghețate.

Anterior, Josep Borrell, președintele Parlamentului a sosit la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles și a informat că uniunea va declanșa regimul european de sancțiuni împotriva persoanelor considerate responsabile de încălcarea drepturilor omului.

Noua ”listă neagră” a fost aprobată pe 17 martie.

Pe 2 martie, Bruxelles a declanșat pentru prima dată mecanismul de sancționare pentru încălcarea drepturilor omului, sancționând patru cetățeni ruși: procurorul general Igor Krasnov, prim procuror general adjunct  Alexander Bastrykin, șeful Serviciului Federal al Penitenciarelor Alexander Kalashnikov și pe șeful Gărzii Naționale și membru al Consiliului de Securitate al Rusiei, Viktor Zolotov.

UE crede că toți sunt responsabili pentru condamnarea lui Alexei Navalnîi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel