Uniunea Europeană menţine embargoul asupra armelor din Belarus

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ambasadorii UE au prelungit, miercuri, pentru încă un an an embargoul asupra armelor aplicat Belarusului şi au sancţionat aspru patru cetăţeni belaruşi.

Embargoul, care a fost extins anual de la introducerea sa în 2011, nu prevede nicio scutire nouă. În timpul procesului de răsturnare în ultimii doi ani, Ungaria a reușit să scutească puștile de biatlon și alte arme folosite în sport, potrivit RFE/RL.

În acest an, Ungaria a vrut inițial să coreleze extinderea embargoului cu adoptarea rapidă a Priorităților de parteneriat în Belarus, un document al UE care evidențiază relațiile viitoare ale blocului cu Minsk în domenii precum contactele interumane, problemele de mediu, cooperarea economică, și drepturile omului care se află în negociere timp de doi ani.

Documentul privind Prioritățile Parteneriatului a fost aproape de a fi semnat în 2018, dar Lituania a insistat să includă câteva garanții privind centrala nucleară Astravyets, construită cu asistență rusă în Belarus, la doar 50 de kilometri de capitala lituaniană Vilnius.

Sub presiunea celorlalte 27 de state membre ale UE din februarie, Budapesta a susținut cererea de a lega în mod formal cele două probleme, însă a existat un acord conform căruia Belarus va găzdui ce surse numesc "eveniment la nivel înalt" în cadrul Parteneriatul Estic în octombrie.

Cele patru persoane care se află în lista de interdicții de viză și înghețare a activelor sunt considerate a juca roluri cheie în dispariția nerezolvată a patru Belarusi în perioada 1999-2000.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel