Unirea Principatelor, marcată de ceremonii restrânse în garnizoane. Hora Unirii, anulată din motive de securitate sanitară

Tudor Curtifan / 24 ian 2021 / 08:14
Foto: Imagine de la ceremoniile din 2020 cu prilejul Unirii Principatelor, sărbătorită pe 24 ianuarie. Sursă foto: MApN
Foto: Imagine de la ceremoniile din 2020 cu prilejul Unirii Principatelor, sărbătorită pe 24 ianuarie. Sursă foto: MApN

inisterul Apărării Naţionale va organiza, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la acest eveniment istoric.

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, de la ora 12,30, la ceremonia militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti, precizează un comunicat transmis încă de ieri de MApN.

Din motive de securitate sanitară, participanţii la aceste evenimente, organizate împreună cu autorităţile locale, nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori, precizează sursa citată.

Azi se împlimesc de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Momentul este considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. 

Ulterior, la 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu patria mamă.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy