Ungaria testează dronele turcești KARAYEL-SU (Foto/Video). Budapesta nu exclude o posibilă achiziţie

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa Foto: Miliyet.com.net
Sursa Foto: Miliyet.com.net

O dronă militară, fabricată de industria turcă de apărare, a fost observată la o bază militară din Ungaria, a informat vineri ziarul local ungar Magyar Nemzet. 

’’Un oaspete neobișnuit a vizitat săptămâna trecută Baza Aeriană Papa a Forțelor Armate Ungare’’, a titrat vineri ziarul ungar Magyar Nemzet.

Potrivit sursei citate, care face trimite la mai multe imagini publicate pe pagină de Facebook LHSN.hu, la Bază Aeriană Papa a Forțelor Armate Ungare au fost efectuate mai multe zboruri cu dronă de luptă Karestel-SU a companiei turce Vestel.

Drona a putut fi observată pentru prima dată la Baza Aeriană Papa, pe 4 noiembrie, când Karestel-SU era testată de către armata maghiară într-un exercițiu de antrenament.

În ultimii ani, Ungaria a fost din ce în ce mai interesată de dezvoltarea propriilor drone. În mai, un oficial maghiar al apărării a declarat că Budapesta ia în considerare posibilă achiziție de drone armate de la companii turcești. 

Până în prezent, nu a existat niciun anunț oficial despre o astfel de achiziție, dar dacă va lua o astfel de decizie, Ungaria se va alătura Poloniei şi va fi al doilea stat membru NATO și al Uniunii Europene care achiziţionează drone militare din Turcia.

În ultimii doi-trei ani dronele militare produse de Turcia au devenit din ce în ce mai căutate, asta după ce au fost utilizate cu succes în recentele conflicte din Orientul Mijlociu și Caucazul de Sud. 

Până în prezent, drona Bayraktar TB2 face deja parte din dotarea Armatelor din Azerbaidjan, Ucraina și Qatar. Și, bineînțeles Turcia. 

Polonia a semnat anul acest un contract pentru achiziționarea TB2, devenind astfel prima țară a NATO care a achiziționat astfel de drone, iar primele vor fi livrate Armatei Poloneze începând de anul viitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel