Ungaria și-a luat rămas bun de la ultimul elicopter Mi-8T

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria și-a luat rămas bun de la ultimul elicopter Mi-8T. După 52 de ani de utilizare, Forțele Armate Maghiare au retras din serviciu elicopterele de transport Mi-8.

Mass-media ungară a relatat că la sfârşitul săptămânii trecute Forțele Armate Maghiare au organizat un zbor ceremonial, marcând astfel ultimul zbor efectuat cu un elicopter Mi-8.

Vineri, 26 martie 2020, elicopterul Mil Mi-8T cu seria 3304 a efectuat un ultimi zbor, fiind însoţit de un elicopter Airbus H145M şi escortat de două avioane Gripen ale Forţelor Aeriene Ungare.

Potrivit publicaţiei ungare Portfolio.hu, care citează site-ul Armatei, deși chiar și cele mai vechi elicoptere Mi-8 ar mai putea zbura până în anul 2022, specialiștii Forțelor Aeriene Ungare au decis că este mai bine ca acestea să fie retrase din dotarea armatei.

Elicopterele Mi-8, Mi-17 și Mi-24, care vor fi retrase în curând din dotarea armatei ungare, vor fi înlocuite cu elicoptere H145M și H225M, achiziționate de la Airbus. 

Ultimele elicoptere Mi-17 sunt planificate să fie retrase din serviciul armatei, până la sfârşitul anului 2025. Acestea vor fi înlocuite cu elicoptere Airbus Helicopters H225M Caracal a căror livrare începe în anul 2023. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel