Budapesta s-a opus noului pachet de sancțiuni UE împotriva Federației Ruse - FT

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul Ungariei Viktor Orban, sursă foto: Orban Viktor Facebook
Premierul Ungariei Viktor Orban, sursă foto: Orban Viktor Facebook

La întrunirea a ambasadorilor UE, Ungaria s-a opus noului pachet planificat de sancțiuni anti-ruse.

La reuniunea ambasadorilor COREPER de ieri, Ungaria, care a pus ridicat marți veto asupra pachetului de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, s-a opus noului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și propunerii de dublare a fondului UE pentru furnizarea de arme Ucrainei" - arată publicația FT.

”Ei se comportă într-un mod dificil oriunde au ocazia. Devine destul de previzibil", a comentat un oficial de rang înalt al UE, informat despre progresul întâlnirilor. 

Vă reamintim că, din cauza refuzului Bruxelles-ului de a furniza Ungariei o parte din fondurile din fondurile UE din cauza problemelor cu statul de drept, Budapesta își impune dreptul de veto asupra deciziilor care necesită unanimitatea celor 27 de state membre.

Pe 7 decembrie, Comisia Europeană a anunțat al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul pe care l-a declanșat, pe care le propune țărilor membre să-l aprobe.

Aproximativ 200 de persoane și companii sunt propuse a fi adăugate pe lista de sancțiuni, inclusiv personal militar, reprezentanți ai industriei de apărare, membri ai Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, miniștri, guvernatori și politicieni.

Comisia Europeană propune sancțiuni împotriva altor trei bănci rusești și restricții suplimentare la export pentru mărfuri cu dublă întrebuințare- civil și militar.

Executivul european a pregătit, de asemenea, măsuri pentru a complica accesul Rusiei la tehnologia necesară fabricării de drone. 

Citește și: Ungaria se răzbună: Folosește arma veto-ului pentru a bloca pachetul de ajutor pentru Ucraina / Orban: Nu este adevărat . Sunt ”fake news”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel