Ungaria nu va bloca noul pachet de sancțiuni anti-ruse

Szijjártó Péter la Moscova
Szijjártó Péter la Moscova

Ungaria nu va bloca cel de-al treisprezecelea pachet anti-rus, deși consideră că politica de sancțiuni a Bruxelles-ului față de Moscova este nereușită.

Budapesta continuă să insiste că impunerea de noi sancțiuni Rusiei nu are sens și dăunează economiei Uniunii Europene. „Politica de sancțiuni nu ne apropie de pace, ci ne îndepărtează mai mult de ea”, susține ministrul de externe ungar.

„Următorul pachet de sancțiuni va fi aprobat în principal pentru ca Uniunea Europeană să arate că a făcut ceva cu ocazia celei de-a doua aniversări (de la atacul Rusiei asupra Ucrainei – n.r.)”, a declarat șeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, în un videoclip pe care l-a postat luni pe rețeaua de socializare după întâlnirea de la Bruxelles.

Potrivit șefului diplomației ungare, Budapesta este de acord cu cel de-al treisprezecelea pachet de sancțiuni antiruse, deoarece în timpul negocierilor a reușit să înlăture unele părți din sancțiunile care ar prejudicia economia ungară.

Șeful diplomației maghiare, Péter Szijjártó, împreună cu directorul executiv al Rosatom, Alexei Likhacev - 2023

Ungaria se temea că noi sancțiuni ar afecta și energia nucleară, iar Budapesta își extinde singura centrală nucleară Paks cu ajutorul Rusiei.

Noul pachet va extinde lista de sancțiuni, fiind adăugate două sute de persoane, companii sau instituții care, potrivit diplomației UE, sunt cumva implicate în agresiunea împotriva Ucrainei.

Pe lângă entitățile rusești, mai multe companii chineze și indiene ar trebui să apară pe acesta pentru a ajuta Moscova să eludeze măsurile adoptate anterior care împiedică achiziționarea de tehnologii utilizabile militar.

Companiile aflate pe lista de sancțiuni au activele înghețate pe teritoriul Uniunii Europene, iar entităților din Uniune le este interzis să facă afaceri cu acestea în orice mod sau să le furnizeze finanțare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel