Ungaria, informare către NATO: Apărarea aeriană a statelor baltice, dar niciun compromis privind Transcarpatia

Tudor Curtifan / 27 feb 2019 / 11:20

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a informat-o pe Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, despre evoluţiile în domeniul apărării în Ungaria în timpul unei reuniuni la Budapesta.

Szijjarto i-a declarat "partenerului său de negociere că o schemă cuprinzătoare de dezvoltare" a forţelor armate este în desfăşurare pentru a servi nu numai securităţii Ungariei, ci şi întăririi NATO, se menţionează într-un comunicat de presă.

El a adăugat că Ungaria a continuat să participe la misiunile NATO dincolo de puterile sale, planificând să-şi mărească contingentul din Kosovo la şaptezeci de membri şi contribuţia la misiunea din Afganistan la patruzeci. În plus, Ungaria va participa la apărarea aeriană a statelor baltice pentru patru luni în acest an, a spus el.

Szijjarto i-a mai declarat lui Gottemoeller că "Ungaria nu va sacrifica comunitatea etnică maghiară din Transcarpatia într-o relaţie geopolitică şi se aşteaptă ca Ucraina să respecte drepturile etnicilor maghiari care trăiesc acolo".

Gottemoeller a participat la o întâlnire a ambasadorilor organizată de minister şi a purtat de asemenea discuţii cu ministrul ungar al apărării Tibor Benko.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy