Ungaria cumpără rachete cu rază medie AIM-120C-7

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea rachetelor cu rază medie AIM-120C-7 (AMRAAM) către Ungaria, a anunțat Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare (DSCA) la 27 august, transmite defenceblog.

Într-un comunicat de presă se arată că a fost aprobată o vânzare militară externă în valoare de 500 de milioane de dolari care constă din 180 de rachete AMRAAM, rachete de instruire, dispozitive de securitate criptografice și de comunicații, dar și echipamente asociate către Ungaria.

Departamentul de Stat a adăugat că această vânzare va sprijini politica externă și securitatea națională a Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui aliat NATO, ceea ce reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa. Această vânzare este în concordanță cu inițiativele americane de a oferi aliaților-cheie din regiune sisteme moderne care vor spori interoperabilitatea cu forțele americane și vor crește securitatea.

Ungaria intenționează să utilizeze aceste echipamente și serviciile de apărare pentru a-și moderniza forțele armate, pentru a-și extinde capacitatea de a descuraja amenințările regionale și pentru a-și consolida apărarea”, se mai arată în comunicat, subliniind că „această vânzare va contribui la interoperabilitatea Ungariei cu Statele Unite și alți aliați. Ungaria nu ar trebui să întâmpine dificultăți în absorbția acestui echipament în forțele sale armate."

Contractul va fi onorat de Raytheon Missile Systems.

Racheta AMRAAM este un din cele mai sofisticate din lume. Cu mai mult de 25 de ani de proiectare, modernizări, testare și producție, racheta AIM-120 continuă să îndeplinească toate cerințele. 

Achiziționată de 37 de țări, inclusiv SUA, racheta AMRAAM a fost integrată și pe avioanele F-15, F-16, F/A-18, F-22, Typhoon, Gripen, Tornado și Harrier. Rachetele AIM-120C5 și AIM-120C7 sunt integrate pe avioanele F-35 ale US Air și F-35B ale US Navy.

Vezi și: Un F-35 al RNAF a efectuat primele lansări ale unei rachete AIM-120 - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel