Ungaria și-a scos la vânzare întreaga flotă de avioane MiG-29

DefenseRomania Team / 23 apr 2019 / 00:29

Ungaria căuta cu disperare, dar nu a găsit încă un cumpărător pentru vechia sa flotă de avioane MiG-29 Fulcrum scoase din serviciu, deşi a oferit şi motoare şi subansamble pentru acestea, informează publicaţiile bbj.hu şi dailynewshungary.com.

La începutul acestei luni a avut loc o licitație pentru vânzarea a 19 de aeronave MiG-29 dezafectate ale Forțelor Aeriene Maghiare, dar a fost organizată fără succes, deoarece nimeni nu a părut interestat să achiziţioneze aceste aparate de zbor. La pachet cu vechile avioane MiG-29 Fulcrum, Ungaria mai vinde 20 de motoare şi alte 293 de piese şi subansamble.

Prețul de pornire a fost de 2,8 miliarde de forinţi, aproximativ 8,76 milioane de euro, însă nimeni nu a părut să fie interesat de avioanele vechi de care Ungaria încearcă să scape.

Statul maghiar a cumpărat cele 28 de aeronave MiG-29 în 1993 pentru 800 de milioane de dolari, fiind echivalentul unei datorii pe care statul rus o datora Ungariei. Din cele 28 de aeronave, doar patru au fost operaționale după 2010, când după 17 ani de serviciu, MiG-urile au fost scoase din dotarea Forțelor Aeriene Maghiare şi înlocuite cu avioane de vânătoare Gripen cumpărate din Suedia.

În aceste condiţii, vânzarea va fi reluată la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Conform unui acord bilateral ruso-ungar semnat în 2002, Ungaria, fiind stat membru al NATO, ar putea să vândă aeronava numai cu permisiunea prealabilă a guvernului țării producătoare, adică a Federației Ruse. Această prevedere a redus semnificativ baza de clienți potențiali care ar fi putut cumpăra cele 19 de aeronave MiG-29.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy