Ungaria și-a scos la vânzare întreaga flotă de avioane MiG-29

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ungaria căuta cu disperare, dar nu a găsit încă un cumpărător pentru vechia sa flotă de avioane MiG-29 Fulcrum scoase din serviciu, deşi a oferit şi motoare şi subansamble pentru acestea, informează publicaţiile bbj.hu şi dailynewshungary.com.

La începutul acestei luni a avut loc o licitație pentru vânzarea a 19 de aeronave MiG-29 dezafectate ale Forțelor Aeriene Maghiare, dar a fost organizată fără succes, deoarece nimeni nu a părut interestat să achiziţioneze aceste aparate de zbor. La pachet cu vechile avioane MiG-29 Fulcrum, Ungaria mai vinde 20 de motoare şi alte 293 de piese şi subansamble.

Prețul de pornire a fost de 2,8 miliarde de forinţi, aproximativ 8,76 milioane de euro, însă nimeni nu a părut să fie interesat de avioanele vechi de care Ungaria încearcă să scape.

Statul maghiar a cumpărat cele 28 de aeronave MiG-29 în 1993 pentru 800 de milioane de dolari, fiind echivalentul unei datorii pe care statul rus o datora Ungariei. Din cele 28 de aeronave, doar patru au fost operaționale după 2010, când după 17 ani de serviciu, MiG-urile au fost scoase din dotarea Forțelor Aeriene Maghiare şi înlocuite cu avioane de vânătoare Gripen cumpărate din Suedia.

În aceste condiţii, vânzarea va fi reluată la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Conform unui acord bilateral ruso-ungar semnat în 2002, Ungaria, fiind stat membru al NATO, ar putea să vândă aeronava numai cu permisiunea prealabilă a guvernului țării producătoare, adică a Federației Ruse. Această prevedere a redus semnificativ baza de clienți potențiali care ar fi putut cumpăra cele 19 de aeronave MiG-29.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel