Ungaria apară legea prin care Orban a primit puteri nelimitate și îi acuză pe unii lideri UE

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó
Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Peter Szijjártó

Ministrul de externe, Peter Szijjarto, a purtat discuții cu unii lideri ai Uniunii Europene cu privire la noua lege votată de Parlamentul de la Budapesta prin care Viktor Orban este acuzat că a primit puteri aproape nelimitate în contextul pandemiei de noul coronavirus.

Înt-o postare pe pagina personală de Facebook, Szijjarto i-a acuzat pe unii lideri europeni de „miniciuni” și „ipocrizie”. Totodată, scrie Hungary Today, Szijjarto a discutat cu omologii săi și despre criza generată de noul coronavirus.

În ceea ce privește acuzele cu privire la acordarea puterilor nelimitate lui Viktor Orban, în urma cărora mai mulți europarlamentari au solicitat excluderea formațiunii Fidesz din grupul PPE, Peter Szijjarto a răspuns ironic.

„Am fost 27 la discuții (n.r. - numărul statelor membre), dar am fi putut adăuga cu ușurință și locul 28 la masa virtuală: pentru ipocrizie”, a transmis șeful diplomației maghiare.

 

Szijjarto a numit statele la care s-a referit

 

El a precizat că în cadrul ședinței cu omologii săi s-a discutat despre unitate și nevoia de a apropia UE de cetățenii ei în contextul crizei COVID-19, dar o parte din miniștrii de externe ai statelor membre „au răspândit cu entuziasm minciuni, denaturări și fake news-uri” cu privire la legea din Parlament care îi oferă puteri aproape nelimitate lui Viktor Orban. 

Szijjarto le-a cerut acestora să citească proiectul de lege înainte de a se pronunța și a precizat, urma discuțiilor avute după ședință cu unii lideri europeni, că le va trimite proiectul legisltiv.

Ministrul de Externe al Ungariei nu s-a ferit să numească statele pe care le-a criticat. Peter Szijjarto consideră că în timp ce sute de oameni mor zilnic în Europa din cauza COVID-19, liderii politici ai Finalndei, Austriei, Greciei, Germaniei, Danemarcăi, Luxemburgului, Olandei și Suediei „sunt îngrijorați cine va decide când în Ungaria va înceta stare de urgență”.

Legea votată de Parlamentul Ungariei ce a născut atâtea controverse permite guvernului ungar să guverneze prin ordonanţe, fără un termen limită şi în unele cazuri chiar fără supervizare parlamentară, ceea ce a atras critici din partea UE, mai ales că Orban a intrat şi în trecut în conflict cu Bruxellesul în legătură cu politicile sale considerate autoritare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel