Una din ultimele misiuni ale MiG-21 românești: Manevre de luptă și simularea de confruntări aeriene cu avioane F-16 ale SUA

Darius Muresan |
Data publicării:
Avioane MiG-21 românești, în misiune alături de avioane americane de tip F-16 Fighting Falcon, aparținând Escadrilei 510 Expediționară de Vânătoare „Buzzards”. Foto: U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa
Avioane MiG-21 românești, în misiune alături de avioane americane de tip F-16 Fighting Falcon, aparținând Escadrilei 510 Expediționară de Vânătoare „Buzzards”. Foto: U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa

În mai puțin de două săptămâni vor ieși din serviciu bătrânele avioane MiG-21 LanceR. Până atunci, americanii au publicat imagini cu MiG-21 românești, efectuând manevre cu aeronavele U.S. Air Force.

Comandamentul SUA în Europa a anunțat că avioane americane, aparținând Escadrilei 510 Expediționară de Vânătoare „Buzzards” au efectuat misiuni de antrenament cu avioane MiG-21 românești. 

Potrivit Armatei americane, misiunile au inclus zboruri comune și manevre de luptă, între avioanele americane F-16 Fighting Falcon și avioanele MiG-21 ale României. SUA salută succesul misiunilor cu partenerul român și relația bazată pe încredere.

Aceasta reprezintă una din ultimele misiuni internaționale ale MiG-21. Amintim că avioanele vor fi retrase din serviciu Forțelor Aeriene Române pe data de 15 mai 2023.

Foto: U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa

2. Avioane am... (f-16-sua-aviano_69748200.jpg)

3. Avion amer... (f-16-sua-s_46357200.jpg)

4. Avioane Mi... (mig-21-f-16_06853900.jpg)

1. Avioane Mi... (mig-21-f-16-sua_28102400.jpg)

Escadrila 510 Expediționară de Vânătoare „Buzzards” americană operează la Baza Aeriană Aviano din Italia.

Amintim că în luna mai a anului trecut, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, șase avioane F-16 Fighting Falcon din cadrul Escadrilei 510 au fost dislocate în România.

 

Avioanele MiG-21 vor fi retrase din serviciul Forțelor Aeriene Române în doar câteva zile 

 

Anul trecut, după tragedia din județul Constanța, unde un MiG-21 LanceR s-a prăbușit iar mai apoi s-a prăbușit și elicopterul plecat în misiune de salvare, Ministerul Apărării și-a anunțat intenția de a scoate din serviciu MiG-urile.

Astfel, până pe data de 15 mai 2023 avioanele mai sunt întrebuințate doar pentru „executarea misiunilor specifice Serviciului de Luptă Permanent Poliție Aeriană și pentru menținerea antrenamentului de zbor al piloților selecționați în scopul continuării utilizării acestui tip de aeronavă”. Începând din luna mai ele vor fi scoase din serviciu.

România a semnat la finalul anului trecut contractul pentru achiziția a 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia. Cele 32 de avioane se vor alătura primei escadrile formată din 17 avioane F-16 achiziționate din Portugalia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel