„Un zâmbet pe 16 mm”. Arma care a fost sustrasă de la militarul român după o confruntare, a fost găsită după 4 luni tot de același militar

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Pe data de 19 martie 2022 un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. În urma incidentului atacatorul a reușit să sustragă un pistol mitralieră și muniție. Aproape 4 luni mai târziu arma a fost găsită ... tot de militarul român atacat.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania pe 20 martie, o persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază „a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe”.

„După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității”, mai preciza MApN în martie.

 

Arma a fost găsită de același militar ... în timp ce smulgea buruieni

 

De atunci a fost demarată o achetă și o amplă operațiune pentru a identifica arma.

Dar viața bate filmul se pare. Azi, presa locală din Constanța anunță că arma a fost găsită. 

Subliniem că momentan informația nu e confirmată de către MApN.

Potrivit celor de la ZiuaConstanta.ro, arma se afla la 200 de metri de unitatea militară ... sub o saltea. 

Potrivit sursei citate, arma a fost găsită tot de militarul căruia i-a fost sustrasă, la 200 de m de unitatea militară. Militarul a fost pus de superiori să facă curățenie în jurul unității, scriu jurnaliștii locali. Astfel, în timp ce smulgea buruieni (!), a găsit o saltea, sub care se afla arma. Ea ar fi fost predată conducerii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel