Un transportor blindat ACV-15 al rebelilor pune pe fugă un tanc rusesc T-72 al forțelor lui Assad - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În imagini video surprinse cu ajutorul unei drone se observă cum un transportor de trupe ACV-15 al rebelilor sirieni (furnizat de Turcia) respinge atacul unui tanc principal de luptă T-72 al forțelor siriene, transmite defence blog.

Editorul de politică externă al publicației Bild, Julian Ropcke, a distribuit aceste imagini pe contul său de Twitter spunând: „Poate cea mai ireală filmare de luptă a întregului război din Siria, dovedind incompetența totală a armatei lui Assad, care ar fi praf începând din 2015, dacă Rusia nu ar fi intervenit de partea sa."

Clipul video arată cum tancul T-72 trage mai multe salve asupra unor clădiri din vecinătate. La un moment dat un transportor de trupe, ACV-15 dezvoltat, proiectat și fabricat de compania turcă FNSS Savunma Sistemleri pornește, de unul singur, un atac asupra tancului inamic. Lansându-se la adăpostul tufișurilor ajunge în apropierea tancului principal de luptă din generația a doua T-72, construit de Rusia. După ce trage mai multe lovituri în T-72 și se învârte în jurul tancului, blindatul greu este pus pe fugă de transportorul de trupe. ACV-15 este construit după vehiculul american de combatere a infanteriei avansate M113A1.

Potrivit AMN Al-Masdar News, joi, rebelii sirieni și militanții susținuți de turci au încercat să captureze localitatea Nayrab în estul provinciei Idlib.

Un membru al unei facțiuni siriene aliate cu Turcia a spus că trupele turcești luptă alături de rebelii în pe primele linii și că forțele de opoziție urmăreau să recupereze orașul strategic Saraqeb cucerit de trupele lui Bashar Al-Assad sprijinite de Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel