Un transportor blindat ACV-15 al rebelilor pune pe fugă un tanc rusesc T-72 al forțelor lui Assad - Video

Eduard Pascu / 24 feb 2020 / 09:19

În imagini video surprinse cu ajutorul unei drone se observă cum un transportor de trupe ACV-15 al rebelilor sirieni (furnizat de Turcia) respinge atacul unui tanc principal de luptă T-72 al forțelor siriene, transmite defence blog.

Editorul de politică externă al publicației Bild, Julian Ropcke, a distribuit aceste imagini pe contul său de Twitter spunând: „Poate cea mai ireală filmare de luptă a întregului război din Siria, dovedind incompetența totală a armatei lui Assad, care ar fi praf începând din 2015, dacă Rusia nu ar fi intervenit de partea sa."

Clipul video arată cum tancul T-72 trage mai multe salve asupra unor clădiri din vecinătate. La un moment dat un transportor de trupe, ACV-15 dezvoltat, proiectat și fabricat de compania turcă FNSS Savunma Sistemleri pornește, de unul singur, un atac asupra tancului inamic. Lansându-se la adăpostul tufișurilor ajunge în apropierea tancului principal de luptă din generația a doua T-72, construit de Rusia. După ce trage mai multe lovituri în T-72 și se învârte în jurul tancului, blindatul greu este pus pe fugă de transportorul de trupe. ACV-15 este construit după vehiculul american de combatere a infanteriei avansate M113A1.

Potrivit AMN Al-Masdar News, joi, rebelii sirieni și militanții susținuți de turci au încercat să captureze localitatea Nayrab în estul provinciei Idlib.

Un membru al unei facțiuni siriene aliate cu Turcia a spus că trupele turcești luptă alături de rebelii în pe primele linii și că forțele de opoziție urmăreau să recupereze orașul strategic Saraqeb cucerit de trupele lui Bashar Al-Assad sprijinite de Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy