Su-35, cel mai promovat avion rus sau Su-27? Cert e că un avion rus „pierde lupta” cu forța gravitațională” (Video). Posibil doborât chiar de ruși

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăbușirea în Sevastopol a unui avion militar rus, cel mai probabil Su-35, la doar 200 metri de țărmul Mării Negre. Photo source: Nexta via CHP_SEVASTOPOL
Prăbușirea în Sevastopol a unui avion militar rus, cel mai probabil Su-35, la doar 200 metri de țărmul Mării Negre. Photo source: Nexta via CHP_SEVASTOPOL

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a anunțat că, pe 28.03.2024, un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare, în apropierea coastelor orașului.

UPDATE - Cel mai probabil vorbim de un Su-27 care s-a prăbușit, și nu un Su-35, în ciuda faptului că și acestea din urmă au căzutsau au fost doborâte inclusiv în Ucraina.

Avionul s-a prăbușit la 200 de metri de țărmul Mării Negre în Sevastopol, în flăcări. Cauzele sunt necunoscute, fie o situație tehnică, fie, după cum speculează chiar unele canale de război ruse, avionul a fost lovit de antiaeriana rusă într-un incident tip „friendly fire”

Știrea inițială

“Un avion militar a căzut în mare. Pilotul aeronavei a reușit să se catapulteze. Acesta a fost recuperat de angajații Serviciului de Salvare din Sevastopol, la o distanță de aproximativ 200 de metri de țărm. Viața lui nu este în pericol”, a scris Razvozhaev pe Telegram, fiind citat și de agenția de presă Interfax.

Guvernatorul a adăugat că, în urma incidentului, obiectivele civile nu au avut de suferit.

Razvozhaev nu a precizat motivele prăbușirii aeronavei sau despre ce tip de avion este vorba. 

Cu toate acestea, jurnalistul ucrainean Andriy Tsaplienko scrie că, conform informațiilor detaliate, avionul doborât din Sevastopol nu a fost Su-35, ci Su-27. Majoritatea canalelor media spun că e un Su-35.

Canalul independent Nexta „mulțumește antiaerienei ruse”, într-un mesaj ironic.

 

 

Friendly fire? Pe canalele rusești deja circulă informația că avionul Su-35 a fost lovit de antiaeriana rusă

 

 

Comentariul autorului: Potrivit comentariilor de pe rețelele de socializare, se pare că este vorba despre un avion de vânătoare, cel mai probabil de tip Su-35S.

Deși cauzele incidentului urmează să fie stabilite de Ministerul rus al Apărării, pe Internet circulă deja mai multe versiuni posibile, de la o defecțiune tehnică și până la “friendly fire”.

Imaginile publicate de web arată că avionul a luat foc în aer.

 

Su-35, cel mai promovat avion al Rusiei. Su-57 rămân departe de obiectiv, proiectul fiind mult întârziat

 

2. -imagine fara descriere- (colaj-avioane-rusescti-su-35_11901600.jpg)

Su-35 e probabil cel mai promovat produs al aviației militare ruse în contextul în care avioane Su-57 de generația a cincia au fost produse foarte puține.

Amintim că prima țară străină care a cumpărat Su-35 e China, când a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Rusia pentru 24 de avioane, aflate acum în serviciul Forţelor Aeriene Chineze.

Egiptul urma să devină primul client al Su-35 din zona Orientului Mijlociu, în urma semnării unui contract în 2018, (neconfirmat până în mai 2020), care cuprindea livrarea a 24/26 de avioane pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. Din acest pachet 15 sau 16 avioane erau deja fabricate și gata de livrare.

Doar că tranzacția a căzut pentru că Statele Unite au amenințat că vor sancționa Egiptul, dacă va merge înainte cu avioanele Su-35, fiind pusă în pericol starea de operativitate a peste 200 de F-16, zeci de elicoptere AH-64 Apache și a sute de tancuri M-1 Abrams din înzestrarea trupelor egiptene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel