Libia: Un sistem de rachete sol-aer turcesc ar fi doborât un elicopter de atac Mi-35 al Armatei Naționale Libiene

S.I. Catalin / 13 apr 2020 / 11:46

Un sistem turcesc de apărare aeriană cu rază mică de acţiune HISAR ar fi doborât un elicopter de atac Mi-35, conform informaţiilor publicate în urmă cu câteva ore pe mai multe reţele de socializare.

Site-ul Liveuamap, care monitorizează toate conflictele militare din lume, a confirmat, de asemenea, aceste informații, precizând într-o postare pe Twitter ca forțele Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA) recunoscut de ONU au doborât un elicopter Mi-35, care aparţinea Armatei Naționale Libiene (LNA), aflată sub conducerea mareșalului Khalifa Haftar.

Elicopterul a fost doborât în apropiere de orașul Abu Grein, la 138 km vest de Sirte.

În acest moment, reprezentanții Armatei Naționale Libiene nu confirmă faptul că un elicopter Mi-35, fabricat în Ruşi, a fost doborâtă de un sistem HISAR, menționând că elicopterul s-a prăbușit din cu totul alte cauze, potrivit Bulgarian Military.

Cu toate acestea, având în vedere faptul că sistemele de apărare aeriană HISAR au fost de fapt implementate nu departe de această zonă, întăreşte şi mai mult ideea ca elicopterul Mi-35 a fost într-adevăr doborât.

Mai mult, spaţiul aerian în care se afla elicopterul este foarte aproape de granița regiunilor controlate de forțele LNA și GNA.

Trebuie specificat faptul că Armata Națională Libiană utilizează elicoptere de atac fabricate în Rusia, menționând că aceste aparate de zbor sunt excelente pentru a executa atacuri aeriene împotriva tintelor inamice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy