Un sistem de apărare Cheolmae-2 a lansat accidental o rachetă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem Cheolmae-2 / KM-SAM
Sistem Cheolmae-2 / KM-SAM

Un sistem de apărare aeriană Cheolmae-2, din Coreea de Sud, cunoscut și sub numele de Cheongung sau KS-SAM, a lansat accidental o rachetă.

Oficialii din Coreea de Sud au precizat că lansarea accidentală a avut loc în timpul unei verificări a sistemului Cheolmae-2. 

Potrivit Defense Blog, incidentul s-a produs în cursul zilei de ieri, la ora locală 10:38, în apropierea unei Baze a Forțelor Aeriene aflată la 84 de kilometri de Seul.

„Nu există până în acest moment pagube materiale, dar nici umane”, au anunțat oficialii de la Seul care au adăugat că o echipă de experți investighează lansarea accidentală a rachetei.

Cheolmae-2 este un sistem de rachete sol-aer, cu rază medie de acțiune. Coreea de Sud își propune ca prin acest sistem de apărare aeriană să fie înlocuit sistemului Hawk, a cărui ciclu de viață se apropie de final. Cheolmae-2 dispune de o precizie mai mare și se adaptează mai bine răzoiului electronic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel