Un Rafale și-a avariat tubul de realimentare și nu s-a mai putut întoarce pe portavionul Charles de Gaulle. Aterizare de urgență în Malta

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O aeronavă Rafale M, decolând de pe portavionul francez Charles de Gaulle, sursă foto: Dassault Aviation
O aeronavă Rafale M, decolând de pe portavionul francez Charles de Gaulle, sursă foto: Dassault Aviation

O aeronavă de tip Rafale M care participa la o misiune de antrenament și care a decolat de pe puntea portavionului francez Charles de Gaulle a fost nevoită să aterizeze de urgență în Malta, la începutul săptămânii trecute.

Potrivit publicației franceze de specialitate Opex360,  incidentul a avut loc în seara zilei de 6 februarie când un pilot francez a aterizat de urgență în Malta cu o aeronavă militară de tip Rafale M după ce nu a reușit să realimenteze în aer iar distanța până la portavionul Charles de Gaulle era prea mare.

Amintim că portavionul francez se află în Mediterană unde efectuează exerciții militare cu aliații. Grupul aeronaval de lovire (CSG – Carrier Strike Group) Charles de Gaulle al Forțelor Navale franceze a început, pe 1 februarie, desfășurarea operațională Clemenceau 22, care se va încheia în aprilie.

 

Un Rafale M a avut probleme în misiunea de realimentare aeriană și nu s-a mai putut întoarce la portavionul Charles de Gaulle. Aeronava a aterizat de urgență în Malta

 

Se pare că în timpul exerciților o aeronavă Rafale a avut probleme cu tubul de realimentare iar acest lucru nu i-a mai permis să finalizeze operațiunea.

Întrucât se afla prea departe de portavion, pilotul francez a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional din Malta.

Sursa citată amintește că deși pe hârtie o misiune de realimentare aeriană poate fi considerată ușoară, acest lucru e de parte de a fi adevărat, iar în contextul turbulențelor, oboselii acumulate și a stresului e nevoie de precizie aproape chirurgicală pentru a finaliza cu succes operațiunea.

Până în prezent nu se știe ce a determinat deteriorarea tubului de realimentare, o anchetă fiind în curs de desfășurare.

Cert e că imediat după ce aeronava Rafale M a aterizat de urgență în Malta spre micuțul stat insular s-a deplasat și o echipă tehnică de la bordul portavionului Charles de Gaulle, care a ajuns în Malta cu un elicopter NH-90. 

Potrivit sursei citate, care citează presa din Malta, puțin după miezul nopții elicopterul și aeronava Rafale au părăsit insula.

CITEȘTE ȘI: Rusia formează în estul Mediteranei cea mai mare grupare navală de la dizolvarea URSS, în timp ce trei portavioane aliate se află în regiune

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel