Un poliţist a fost împușcat în timpul unei manifestaţii la Louisville

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un poliţist a fost rănit de gloanţe în oraşul american Louisville, unde s-a desfăşurat miercuri seară o manifestaţie la care protestatarii au denunţat inculparea considerată de ei prea clementă a unui poliţist implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, în martie, scrie AFP.

Un agent a fost împușcat, a confirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din acest oraş situat în statul Kentucky. Ea nu a precizat în ce stare se află poliţistul rănit. Principalul cotidian din Louisville, Courier Journal, a informat însă că doi poliţişti au fost loviţi de gloanţe, transmite Agerpres.

Forţele de ordine au delimitat miercuri seară un perimetru de securitate în jurul locului incidentului, au transmis doi corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului, în timp ce intra în vigoare starea de asediu decretată mai devreme de autorităţi.

Un judecător din Louisville a anunţat miercuri că un poliţist alb implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, ucisă în locuinţa ei în martie în timpul unei percheziţii controversate, a fost inculpat. Brett Hankison, unul dintre cei trei agenţi implicaţi, este pus sub acuzare pentru punerea în pericol a vieţii altcuiva, o infracţiune mai puţin gravă decât cea de omucidere. El a fost concediat din poliţie în luna iunie.

Citește și: Mai mulţi primari solicită Congresului american să blocheze trimiterea agenţilor federali

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel