Un poliţist a fost împușcat în timpul unei manifestaţii la Louisville

Eduard Pascu / 24 sep 2020 / 08:58

Un poliţist a fost rănit de gloanţe în oraşul american Louisville, unde s-a desfăşurat miercuri seară o manifestaţie la care protestatarii au denunţat inculparea considerată de ei prea clementă a unui poliţist implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, în martie, scrie AFP.

Un agent a fost împușcat, a confirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din acest oraş situat în statul Kentucky. Ea nu a precizat în ce stare se află poliţistul rănit. Principalul cotidian din Louisville, Courier Journal, a informat însă că doi poliţişti au fost loviţi de gloanţe, transmite Agerpres.

Forţele de ordine au delimitat miercuri seară un perimetru de securitate în jurul locului incidentului, au transmis doi corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului, în timp ce intra în vigoare starea de asediu decretată mai devreme de autorităţi.

Un judecător din Louisville a anunţat miercuri că un poliţist alb implicat în moartea afro-americanei Breonna Taylor, ucisă în locuinţa ei în martie în timpul unei percheziţii controversate, a fost inculpat. Brett Hankison, unul dintre cei trei agenţi implicaţi, este pus sub acuzare pentru punerea în pericol a vieţii altcuiva, o infracţiune mai puţin gravă decât cea de omucidere. El a fost concediat din poliţie în luna iunie.

Citește și: Mai mulţi primari solicită Congresului american să blocheze trimiterea agenţilor federali

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy