Un politician olandez de extremă dreapta care ulterior s-a convertit la islam a încercat să-l asasineze pe premierul Rutte

Darius Muresan |
Data publicării:

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders şi s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru ''intenţia'' de asasinare a premierului Mark Rutte, a anunţat avocatul său, citat marţi de Politico.eu.

Poliţia l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acţionat ''în mod suspect'' în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

Van Doorn de declarat pentru media locale că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

Agenția Agerpres amintește că în 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel