Un pilot ucrainean de MiG-29 vorbește despre complexitatea misiunilor și cere transferul de arme moderne cât mai curând posibil (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat pe YouTube un material video de pe unul dintre aerodromurile militare, operaționale în acest moment, în care un pilot de avion de vânătoare MiG-29 vorbește despre utilizarea acestui tip de aeronavă pe câmpul de luptă. "În prezent, avem suficiente aerodromuri operaționale ca acesta pentru a ne permite să desfășurăm operațiuni de luptă în mod eficient", spune un pilot ucrainean pe nume Oleksandr.

Pilotul precizează că, în ciuda condițiilor meteorologice care se înrăutăţesc, aeronava este în totalitate pregătiră de luptă și "gata să decoleze în câteva minute pentru a îndeplini o misiune de luptă și a distruge țintele aeriene inamice".

Avionul de vânătoare MiG-29 care apare în acest material video este echipat cu rachete R-27 și R-73. ,,Acestea sunt concepute pentru a respinge atacurile aeriene inamice, pentru a distruge ținte aeriene, rachete de croazieră și vehicule aeriene fără pilot, cum ar fi Shahed", spune pilotul ucrainean.

Pilotul MiG-29 ne amintește, de asemenea, că avioanele ucrainene de luptă folosesc și arme occidentale adaptate pentru a fi lansate de pe avioanele sovietice, cum ar fi rachetele antiradar AGM-88 HARM și bombele ghidate GBU-62 (JDAM-ER).

,,Experiența mea de luptă a început din primele zile ale invaziei la scară largă. A trebuit să dobor rachete de croazieră și vehicule aeriene fără pilot, să lovesc ținte terestre inamice și să execut misiuni de luptă pentru a distruge mijloacele radar inamice pentru a acoperi avioanele de atac", spune Oleksandr. 

După cum notează pilotul MiG-29, el speră că, împreună cu avioanele de luptă occidentale, Forțele Aeriene Ucrainene vor primi și arme mai puternice, precum și un avion de tip AWACS.

,,Avioanelor lor trebuie să li se opună o rezistență adecvată. Dar, din păcate, avioanele noastre sunt foarte depășite din punct de vedere fizic și moral. Nu putem îndeplini misiuni de luptă într-un mod eficient. De aceea, sperăm cu adevărat, avem mare nevoie să primim un pachet de arme moderne", conchide pilotul de MiG-29.

Forțele Aeriene Ucrainene au în vedere trecerea de la MiG-29 la avioane F-16. Această trecere este văzută ca o îmbunătățire a capabilităţilor de luptă, experții militari occidentali observând că F-16 sunt mai performante decât MiG-29 în multe alte aspecte.

Este de aşteptat, într-un orizont de tip mediu, ca F-16 să înlocuiască flota învechită de aeronave MiG-29, Su-24 și Su-25 a Ucrainei, oferind un impuls Forţelor Aeriene Ucrainene în materie de capabilităţi militare.

Cu toate acestea, tranziția ar putea avea loc începând cu 2024. Dorința Ucrainei de a avea avioane F-16 reflectă recunoașterea faptului că aceste avioane oferă avantaje semnificative față de cele sovietice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel