Un pilot american a zburat cu un însemn militar pe care scria „Rusia” deasupra unui Su-27

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Pilot american cu însemn militar pe care apare un Su-27 și pe care scrie „RUSIA”. Sursă foto:  Airman 1st Class Jessi Monte via Defence-Blog.com
Pilot american cu însemn militar pe care apare un Su-27 și pe care scrie „RUSIA”. Sursă foto: Airman 1st Class Jessi Monte via Defence-Blog.com

O poză interesantă a născut câteva controverse pe internet după ce pe canalele oficiale au apărut imagini cu un pilot american care zbura cu însemne militare rusești.

Imaginea fost publicată de 48th Fighter Wing și datează de acum câteva zile din timpul exercițiului Point Blank 21-2. Exercițiul este organizat de americani în comun cu Royal Air Force.

În fotografie apare un pilot, care se pare că face parte din Escadrila 492, și care zboară cu un însemn militar în culorile steagului Federației Ruse. Pe emblemă se poate sesiza o aeronavă rusească de vânătoare de tip Su-27 iar deasupra scrie citeț: ”RUSIA”. 

Imaginea a fost publicată și de către cei de la Defence-Blog după ce a stârnit numeroase reacții pe internet.

Forțele Aeriene ale SUA au clarificat fotografia: Așa cum intuiau majoritatea, pilotul american se afla în cadrul unei misiuni în care juca rolul unui potențial inamic care săvârșea agresiunea. Americanii se pare că au personalizat puțin exercițiul militar.

Având în vedere că escadrila din care face parte e dotată cu aeronave F-15E Strike Eagle, putem deduce că pilotul care purta însemne militare rusești pilota un astfel de avion.

În ceea ce privește exercițiul Point Blank, acesta urmărește creșterea interoperabilității între statele aliate și are ca obiectiv principal descurajarea potențialilor adversari.

Exercițiul are loc în aceste zile, iar manevrele militare se desfășoară deasupra Mării Nordului. 

La Point Blank 21-2 au fost mobilizate peste 50 de aeronave militare. Printre ele se numără și F-16, F-16, Eurofighter sau F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel