Un petrolier chinez a fost lovit în Marea Roșie de o rachetă lansată de rebelii Houthi

Darius Muresan |
Data publicării:
Marea Roșie, photo source: Indigo Safaris
Marea Roșie, photo source: Indigo Safaris

Rebelii Houthi au efectuat sâmbătă un atac asupra unui petrolier chinez cu rachete balistice în largul coastei Yemenului, rezultând lovirea navei de către una dintre rachete, conform raportului armatei americane, relatează Agerpres, care citează AFP și DPA.

Nava Huang Pu, de proprietate chineză și sub pavilion Panama, a transmis un semnal de urgență, însă nu a cerut asistență, a anunțat duminică dimineață Comandamentul Central al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) printr-un comunicat publicat pe rețeaua X.

"Nu au fost raportate victime, iar nava și-a continuat călătoria", se menționează în comunicat.

CENTCOM și Agenția Britanică pentru Siguranța Maritimă (UKMTO) au declarat că la bordul navei a izbucnit un incendiu care a fost ulterior stins.

Potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim, MarineTraffic, nava a părăsit ulterior Marea Roșie pentru a ajunge în Golful Aden, îndreptându-se către următorul său port de escală, New Mangalore, în India, conform companiei de securitate maritimă Ambrey.

Atacul a avut loc la 42 de kilometri vest de orașul Mocha din Yemen și nu a fost revendicat imediat, conform UKMTO.

Potrivit CENTCOM, rebelii Houthi au lansat patru rachete balistice antinavă în Marea Roșie, apropiindu-se de petrolierul chinez Huang Pu, înainte ca o a cincea rachetă să lovească ambarcațiunea.

"Rebelii Houthi au atacat MV Huang (Pu) chiar și după ce au declarat anterior că nu vor ataca nave chineze", se arată în comunicatul citat.

Ambrey a menționat că "datele de înregistrare, inclusiv numele și operatorul" petrolierului, au fost modificate în februarie anul trecut.

Nava fusese inițial înregistrată în 2019 sub numele de Union Maritime Ltd, o companie britanică, a adăugat Ambrey, menționând că o altă navă afiliată acestei companii a fost deja atacată de rebelii yemeniți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel