Un parașutist ucrainean a stat două ore în apă după ce a ratat aterizarea pe Insula Șerpilor (Video). Incident la Sea Breeze 2021

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

În cadrul exercițiului internațional Sea Breeze 2021, a cărui încheiere oficială a avut loc ieri, 10 iulie, s-a înregistrat un incident fără victime în timpul activităților practice de desantare aeriană. După efectuarea saltului, un parașutist a fost purtat necontrolat de o rafală puternică de vânt și forțat să aterizeze în apă, unde a petrecut mai mult de două ore.

Potrivit biroului de presă al Serviciului Graniței de Stat din Ucraina, incidentul a avut loc în timpul salturilor cu parașuta executate dintr-un elicopter deasupra Insulei Șerpilor (situată la aproximativ 45 km nord-est de Sulina). O rafală puternică de vânt a purtat parașutistul departe de insulă, acesta fiind forțat să aterizeze în mare.

Oficialii ucrainei au precizat că toate forțele componentelor navale și aeriene aflate în apropiere au fost implicate în căutarea parașutismului, inclusiv Postul de observare tehnică și supraveghere a farului insulei.

O vedetă rapidă proiect “Grif”, din cadrul Detașamentului de Grăniceri Izmail, a reușit să găsească parașutistul în larg, la sud de insulă, la o distanță de peste un kilometru și jumătate de aceasta.

Militarul a petrecut mai mult de două ore în apa mării susținut de echipamentul special de plutire din dotare. Acesta a fost ridicat fără probleme la bordul navei, transportat la bază și predat medicilor pentru examinare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel